Role Models: Friends or Foes?

Role models friends or foes? Τι ρόλο παίζουν τα πρότυπα στη ζωή μας? Μας βοηθούν στην εξελιξή μας ή όχι; Τα πρότυπα της σημερινής εποχής δεν είναι αυτά που θα έπρεπε να είναι για τους σημερινούς νέους. Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν επιβάλλει πρότυπα που επηρεάζαν αρνητικά τους νέους σε συμπεριφορές που είναι επιζήμιες για τους ίδιους. Από τη μαθήτρια μας Μελίνα Ζαφειροπούλου.

Βράβευση του μαθητή μας Αναστάση Ψυλόγλου στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό διαγωνισμό της Prime Press. Ο Αναστάσης διάβασε Λογοτεχνικά βιβλία και βραβεύτηκε με το βραβείο The most Artistic για την παρουσίαση των ιστοριών. 

Τα λογοτεχνικά βιβλία των Detective Jeremy and Erline ζωντάνεψαν στο κατάμεστο Θέατρο του ΔΑΙΣ από τους μαθητές μας 
Αντώνη Μπόβο,  Έφη Χρυσικάκη, Νικόλα Τριβουρέα, Γιώργο Μπόβο και Σωτήρη Βαρσαμίδη. 

Cry of the Cyclopes

Οι μαθήτριες μας Αλεξάνδρα Αθανασιάδη και Ευθυμία Χρυσικάκη μίλησαν για τα στερεότυπα και μας ταξιδέψαν στην Αρχαία Ελλάδα. Ήταν οι κύκλοπες τα αιμοσταγή τέρατα που περιγράφονται απο τον Όμηρο ή μήπως όχι;  Μετά απο έρευνα των μαθητών είδαμε πως λανθασμένα παρουσιάζονται. Οι κύκλωπες στην πραγματικότητα ήταν σύμμαχοι των Θεών και μάλιστα είχαν κατασκευάσει τα όπλα του Δία και του Ποσειδώνα. Η παρουσίαση περιέγραφε αυτή την αδικία και μίλαγε για τα αισθήματα των Κυκλόπων οι οποίοι ξεγελάστηκαν απο τους ανθρώπους.

ENOUGH!
Stop Femicide

#γυναικοκτονία

Our students, our future at the 4th Youth Conference

Deeper Learning 2023

Οι μαθητές μας παρουσίασαν στο Μαθητικό Σενέδριο Deeper Learning 2023 για το ατύχημα στα Τέμπη Don’t let their crime be forgotten – Tempi 28/2/2033 BD schoolers at Youth Conference 2023 

BD Drama Fair 2023

Απίστευτες στιγμές ζήσαμε με τους μαθητές μας των BD schools που διδάσκονται μέσα από το πρόγραμμά μας English Drama Method Με αυτοπεποίθηση, χαρά και φοβερή άνεση της γλώσσας παρουσίασαν θεατρικά, διαλόγους, θεατρικά τραγούδια, θεατρικά παιχνίδια, παραμύθια και θεατρικές τεχνικές!! Είμαστε τόσο περήφανοι!! Ευχαριστούμε τους μαθητές μας και τους γονείς που στηρίζετε τη διαφοροποιημένη διδασκαλία! Ευχαριστούμε τους καθηγητές μας που εφαρμόζουν τη μεθοδολογία μας τόσο δημιουργικά και αποτελεσματικά! 

Education:
a brick on the wall?

An amazing presentation by our Vangelis! Μαθητικό Συνέδριο 2023 

English Drama Method

Η μέθοδος μας English Drama Method πλέον βρίσκεται και στην Αμερική στο Drama Notebook, το πιο δημοφιλές site για Drama Teachers!

You can find Helen Dougekou’s contribution on How to teach English through Drama in the classroom in the most popular world-wide site for Drama teachers which has 25,000 subscribers!

Book Presentation

Presenting my book #DramaBeats by Glossobooks στο συνέδριο International Publishers

Presenting my book #DramaBeats by Glossobooks στην Πάτρα.

English Drama Method

Με μεγάλη χαρά και περηφάνια ανακοινώνουμε οτι η Ελένη Δουγέκου ως Academic Trainer στον μεγαλύτερο εκδοτικό οίκο Burlington θα παρουσιάσει μια σειρά από webinars Bringing Lessons to Life through Drama Junior classes and Bringing Lessons to Life through Drama A-C Senior

Drama
Beats Book

Κυκλοφόρησε το βιβλίο Drama Beats ( Drama in the Classroom) της Ελένης Δουγέκου από τις εκδόσεις Glossobooks.  

Παρουσιάσεις
και συζητήσεις

Παρουσιάσεις και συζητήσεις inaction για τους 3 μελλοντικούς podcasters – μαθητές μας: Elma, Alex & Jason

Την Παρασκευή το απόγευμα η τάξη μας μεταμορφώθηκε σε studio ηχογράφησης, καθώς οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο νέο επισόδειο του επιτυχημένου #DL #podcast, #PodTheVibe

Μιλήσαμε για την εκπαίδευση γενικά, αλλά και ειδικά για την εκπαιδευτική πραγματικότητα στην Ελλάδα. Τα παιδιά μας διατύπωσαν τις απόψεις τους, επικοινώνησαν, αντάλλαξαν ιδέες, ανέλυσαν και πρότειναν λύσεις για το πως θα μπορούσε να βελτιωθεί το εκπαιδευτικό σύστημα και όλα αυτά, φυσικά, στα Αγγλικά!

Άλλη μια ευκαιρία, άλλη μια εμπειρία, άλλη μια κατάκτηση γι αυτά τα παιδιά.

Τεράστια ικανοποίηση για το σχολείο μας που ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Cat Rescue Athens

Πόσοι θα αναλάμβαναν γατάκια με ειδικές ανάγκες; Γατούλες με νεφρική ανεπάρκεια, με διαβήτη, με αναιμία, με επιληπτικές  κρίσεις; Ευτυχώς υπάρχουν ξεχωριστοί άνθρωποι που παίρνουν αυτά τα ξεχωριστά γατάκια στο σπίτι τους και τα μεγαλώνουν. Η υιοθεσία ενός ζώου με ειδικές ανάγκες είναι εθελοντισμός, είναι κοινωνική προσφορά και μεγαλείο ψυχής. Τα παιδιά μας, υποστηρικτές της καταπληκτικής ομάδας εθελοντών Cat Rescue Athens οργανώνει το Christmas Bazaar με αγάπη και ευαισθητοποίηση και σας περιμένουμε όλους να στηρίξετε την προσπάθεια μας για μία κοινωνία που νοιάζεται για τα ζωάκια! Σύνθημα μας; Μέχρι και η τελευταία γάτα να αγαπηθεί! Ευχαριστούμε πολύ το @CatRescueAthens για το υπέροχο Ημερολόγιο που μας στείλατε και θα διαβάσουμε όλες τις ιστορίες από τις γατούλες στις τάξεις μας!

Απονομή Πτυχίων και Θεατρική Παράσταση από το BD DRama Club

Ένα υπέροχο πρωινό με υπέροχους ανθρώπους, μαθητές, γονείς, φίλους! Ευχαριστούμε θερμά την Χριστίνα Μπακοπούλου και την Burlington Books Greece & Cyprus για την τιμή που μας έκαναν, την Μαρία Ντάβου και τα μοναδικά Glossobooks, τον Loic Balory, τον Κωνσταντίνο Κώνστα και την Hellenic American Union, την Νίκη Νίκα και το Cambridge University Press & Assessment, τη Natassa Manitsa, το BD Team, όλα τα παιδιά του BD Drama Club και φυσικά τους γονείς και τους μαθητές μας!! Πάντα να απολαμβάνετε το ταξίδι της μάθησης και να βάζετε στόχους!

4th International Conference
on Language Education and Research. Aristotle University Research Dissemination Center

ELT Through the Arts- Focus on Drama

Today I presented Educational Drama as a learning medium and the outstanding results regarding students’ social, physical, intellectual, creative and emotional development

Presenting Drama in education at ELT News Foreign Languages forum in Thessaloniki!

Presenting Educational Drama in FL Forum in Athens.

Presenting English Drama Method at Kuwait Annual Conference 2022: Bridging English Teaching Communities

Deeper Learning 2023

Οι μαθητές μας παρουσίασαν στο Μαθητικό Σενέδριο Deeper Learning 2023 για το ατύχημα στα Τέμπη Don’t let their crime be forgotten – Tempi 28/2/2033 BD schoolers at Youth Conference 2023