H Ιστορια μας

Πριν απο 44 χρόνια ίδρυσα το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μπαμπινιώτου-Δουγέκου με αγάπη για τις ξένες γλώσσες και επιθυμία να προσφέρω στους μαθητές μου τις γνώσεις που αποκόμισα από τις σπουδές μου αλλά και από τα πολλά εκπαιδευτικά ταξίδια στο εξωτερικό. Σκοπός μου ήταν και παραμένει όχι η στείρα γνώση μιας ξένης γλώσσας αλλά η πραγματική γνώση της και η δυνατότητα επικοινωνίας με ανθρώπους από άλλες χώρες.

Έχω βοηθήσει πολλούς μαθητές να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό καλύπτοντας άριστα την άρτια γνώση της ξένης γλώσσας που χρειάζονται.

Τα τελευταία χρόνια στο δυναμικό της διοίκησης και της διδασκαλίας έχουν αναλάβει ενεργό ρόλο η Δήμητρα Δουγέκου (Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Αγγλική Λογοτεχνία και Πολιτισμό) και η Ελένη Δουγέκου (Αγγλική Λογοτεχνία).

Είμαστε μια μεγάλη ομάδα που διδάσκουμε με αγάπη και οι μαθητές μας αποκτούν τα ανώτατα πτυχία στις ξένες γλώσσες και πετυχαίνουν τους στοχους τους.

Να είστε βέβαιοι οτι για μία ακόμη χρονιά, με άριστη οργάνωση και μεθοδικότητα στη διδασκαλία θα ανταποκριθούμε στις υψηλές απαιτήσεις σας.

Με την ευχή μιας γόνιμης συνεργασίας

Έφη Μαμπινιώτου

8823
μαθητες
8
καταρτισμενοι καθηγητες
44
χρονια εμπειριας
4
βραβευσεις και διακρισεις

“The more that you read,
the more things you will know.
The more that you learn, the more places you’ll go.”

Dr Seuss

Μεθοδολογία

Φιλοσοφία

Το BD School είναι ένα σχολείο Αγγλικών που συνδυάζει την ουσιαστική εκπαίδευση και τη χαρούμενη, ενεργή συμμετοχή. Το μάθημα γίνεται στην Αγγλική γλώσσα. Η μητρική γλώσσα χρησιμοποιείται σε μικρό βαθμό και μόνο υποβοηθητικά.
Χρησιμοποιούμε τη μαθητοκεντρική μάθηση (Student-centred learning) όπου ο μαθητής είναι στο επίκεντρο υπό την καθοδήγηση και στήριξη του δασκάλου.
Το μάθημα είναι βιωματικό και επικοινωνιακό. Οι μαθητές επικοινωνούν και μαθαίνουν μέσα από σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας που έχουν καλύτερα αποτελέσματα στην απόδοση των μαθητών.(Cooperative Learning, Project-Based Learning)
Η τάξη είναι μια ομάδα. Η ενθάρρυνση, ο σεβασμός, το φιλικό περιβάλλον και το συνεργατικό κλίμα είναι τα βασικά στοιχεία του σχολείου μας.
Κάθε μάθημα είναι πλούσιο σε πηγές (youtube videos, articles, TED-Ed videos, storybooks) και οι μαθητές είναι ενεργοί στη μαθησιακή εμπειρία με βέλτιστα αποτελέσματα.
Χρησιμοποιούμε μεθόδους που ταιριάζουν σε όλους τους μαθησιακούς τύπους ώστε να μαθαίνουν όλοι με χαρά και αποτελεσματικά.
Οι μαθητές μας συμμετέχουν στις πιο απαιτητικές εξετάσεις γλωσσομάθειας με διεθνή αναγνώριση και η απόκτηση πτυχίων είναι το αποτέλεσμα πραγματικής γνώσης και όχι αυτοσκοπός. Στόχος μας είναι η ουσιαστική γνώση της γλώσσας.

Η αγάπη για τη μάθηση ξεκινάει από εμάς γι’ αυτό η ομάδα μας αποτελείται από καθηγητές Αγγλικής φιλολογίας με μεταπτυχιακά, με εμπειρία εργασίας στο εξωτερικό και περνάει από συνεχή εκπαίδευση, συμμετέχει σε σεμινάρια και εργαστήρια.

Είμαστε ένα σχολείο ανοιχτό για όλους! Ένα σχολείο που ενθαρρύνει τους μαθητές να σκέφτονται, να πειραματίζονται, να εκφράζονται και να μαθαίνουν ενεργά μέσα από το βίωμα.

Το σχολείο μας ένας ζεστός χώρος που εμπνέει τον μαθητή να ανακαλύψει το δικό του ταλέντο και στόχο. Πιστεύουμε ότι η μάθηση είναι το πιο όμορφο ταξίδι και δίνουμε στους μαθητές τα ερεθίσματα και τα κίνητρα ώστε να το απολαμβάνουν και να λαχταρούν να μάθουν.

η ομαδα μας

Είμαστε μια ομάδα εκπαιδευτικών που πιστεύουμε ότι η μάθηση είναι ένα υπέροχο ταξίδι μέσα από το οποίο εξοπλίζουμε τους μαθητές μας όχι μόνο με ακαδημαϊκές δεξιότητες (Academic Skills) αλλά και δεξιότητες ζωής (Life Skills) όπως επικοινωνία, συνεργασία, κριτική ικανότητα, δημιουργία, ανθεκτικότητα και ενσυναίσθηση.